Levenswijsheid vanaf een Italiaans terras

BLOG Levenswijsheid vanaf een Italiaans terras

We zijn in Toscane. Vanmorgen dronken we echte Italiaanse koffie, op een echt Italiaans terras. We aten crepes met bosvruchten en meer suiker dan goed voor je is. Het weer was zacht; een voorzichtig briesje speelde met onze haren. We hadden geen haast en geen plan. Ons gespreksniveau had zich aangepast aan dit lome vakantiegevoel.

Lela: “Wanneer mag ik paardrijden?”
Ik: “Misschien strakjes, we moeten even afwachten of het niet gaat regenen.”
Lela, dagdromend: “Dan ga ik heel hard, en ik ga bloemetjes in de manen van Zurina doen.”

Maurits, dagdromend: “Ik zou wel een vakantiehuisje in Toscane willen hebben.”
Ik: “Hoe duur zou dat zijn?”
Maurits, plots uit zijn dagdroom gehaald: “Te duur.”

Lela: “Over hoe lang mag ik paardrijden?”
Maurits: “We gaan het straks vragen, als we in het vakantiehuisje zijn.”
Maxime, die genoeg had van haar fruithapje: “Whaawhawhaha.”

Maurits: “Je kunt hier op elke hoek van de straat lekkere koffie krijgen. Anders tel je niet mee in Italië.”
Maxime: “Whaa!”
Ik, wenkend naar de ober: “Mogen we nog twee cappuccino’s?”
Lela, ongeduldig: “Mag. Ik. Nou. Ein. De. Lijk. Paard. Rijdennn?”

Levenswijsheid

En opeens denk ik, nippend aan mijn cappuccino, aan vriend R. Geen boeddhist, filosoof of spiritueel wonder. Gewoon een nuchtere Hollander die ons dit vakantieadres in het hart van Toscane aanraadde. Hij gaat hier al tien jaar naartoe en zijn beschrijving van de ideale vakantie luidt als volgt: “Als je honger hebt, eet je wat. Als je dorst hebt, pak je wat te drinken. En als je moe bent, ga je lekker slapen.”

Dus mensen, pure levenswijsheid vanaf een Italiaans terras. Zo simpel is een ideale vakantie. Het is geen beschrijving voor in een reisbrochure, maar het klopt wel. Je moet alleen het. Paardrijden. Niet. Ver. Geten.

Montecatini Alto, Toscane.

1 Comment

  1. Pingback: Vakantie: all good things come to an end -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.