Vakantie: all good things come to an end

Nederland speelde tegen Portugal. Ik heb de vreemde gewoonte om voetbalwedstrijden te ‘kijken’ terwijl ik ondertussen online werk of shop (onbegrijpelijk voetbalcommentaar heeft op mij dezelfde rustgevende werking als het geluid van een waterval), dus ik zat met laptop op schoot klaar voor de buis.

In de pauze (rust moet ik natuurlijk zeggen) maakte mijn vriend zich los van de bank voor de noodzakelijke dingen. Toilet, chips, drinken. Of ik ook wijn wilde?

Vakantie

Een gewetensvraag. We waren gisteren met de gebruikelijke voornemens teruggekomen van onze vakantie in Italië: gezonder leven, meer ontspannen, hardlopen, zwemmen…

‘Het is eigenlijk nog vakantie, toch?’ opperde ik slapjes. In mijn achterhoofd had ik Pinksteren als tweede smoes paraat. Mijn vriend was het met me eens, en niet veel later zat ik dus niet alleen met mijn laptop, maar ook met een glas witte wijn op de bank.

Franse heerlijkheid

De wedstrijd vorderde en werd, te horen aan het zenuwachtige commentaar op tv, spannender en spannender. Ik werkte aan mijn website, plaatse ondertussen iets op Instagram, zocht het een en ander op over de invloed van koffie op hormonen (daar zal ik je nu niet mee lastig vallen). En toen gebeurde het onvermijdelijke. Ik stootte mijn glas wijn om. De Franse heerlijkheid baande zich een weg over ons vloerkleed.

Onhandig

Volgens mijn vriend kwam het door mijn onhandigheid, ik zag het als een teken. Het kapotte wijnglas vertelde me dat de vakantie toch echt voorbij was. We hadden Italië achter ons gelaten. De weegschaal sloeg door naar de verkeerde kant. Het werd tijd om weer wat bewuster en gezonder te leven. Want, zo voegde het glas er betweterig aan toe, all good things come to an end.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.